Specialisaties

In de loop van de jaren heb ik mij voor diverse behandelingen gespecialiseerd.

In het kort iets voor deze specialisaties.

Diabetische voet:

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door mijn specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan ik professionele hulp en verzorging geven. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedeeltelijk vergoed.

Reumatische voet:

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen hiervan. Door mijn specialisatie kan ik uw voeten op een verantwoorde manier verzorgen. Tevens kan ik zorgen voor drukverlichting bij knobbels, standafwijkingen en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

drukvrij leggenVilttechniek:

De vilttechniek kan worden gebruikt om direct verlichting te bieden bij vervelende drukpijnen aan de tenen of aan de voet. Dit kan ook worden toegepast bijv. na het verwijderen van een pijnlijke likdoorn of om een wondje aan de teen of voet drukvrij te leggen.

Nagelbeugeltechniek:

Ook ben ik gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ik met behulp van een kunststof plakbeugel of een op maat gemaakte draadbeugel, een beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren. zoals bijv. met Podofix.

17

PosterSculptureGelNagelreparatie:

Gebroken en gebarsten nagels kan ik herstellen met een speciale
gel ( Sculpture gel ) die met Led of UV-licht uitgehard wordt. De nagel ziet weer mooi uit. Op de gel kan eventueel ook nagellak gebruikt worden maar dat moet dan wel verwijderd worden met nagellak remover zonder aceton omdat het anders de reparatie beschadigd.

Hiernaast een impressie van een nagelreparatie.

 

IMG_0656 (2)Orthesiologie:

Door dat ik ook de specialisatie orthesiologie heb gedaan,

heb ik geleerd om drukplekken ook permanent drukvrij leggen. In plaats van vilt gebruik ik dan silicone materiaal om een passende orthese te maken voor het opheffen van druk tussen bijv. de tenen. Dit kan flink wat pijn voorkomen bij bijv. hamer/klauwtenen.

Mycosenagels:

Tegenwoordig zijn er diverse manieren om te proberen om van de mycose nagels af te komen. Veelal noemt men deze nagels schimmelnagels of kalknagels.
Ook is er een mogelijkheid om het stukje mycose uit de nagels weg te halen, nagel repareren en dan deze nagel met tinctuur te behandelen. Hier is een stapsgewijs programma voor om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Ook zult u de sokken en schoenen mee moeten behandelen. Dit om te voorkomen dat u zichzelf steeds opnieuw besmet.

french jpg2016Gel lakken:

Tegenwoordig is het erg makkelijk om de teennagels
te laten verzorgen door middel van een gel lak. Deze lak wordt onder een UV of Led lamp uitgehard. Dit zorgt voor weken lange mooie nagels in een naturel look of gewoon in een mooie kleur. Er zijn diverse kleuren in de praktijk aanwezig. Ideaal voor bijvoorbeeld tijdens de vakantie of gewoon omdat het makkelijk is voor u en om uw voeten er verzorgd uit te laten zien.